Grundlæggende om SEO – Episode 1

Grundlæggende om SEO – Episode 1

I denne første episode, introducerer jeg mig selv, taler lidt om min erfaring, og taler om grundlæggende SEO i 2017.

Derefter fortæller jeg om de to absolut vigtigste faktorer til at få, og beholde, en god ranking på Google.

  1. Diversificeret emnebaseret kvalitetsindhold
  2. Forventningsafstemning og undgå at brugeren går tilbage til Google

 

Min erfaring

Jeg har arbejdet professionelt med SEO siden 2005. Og arbejdet før med det i løst og fast siden slut 90’erne. Her fortæller jeg lidt om hvordan SEO har ændret sig dramatisk siden da, frem til et spændende eksperiment, som vi gennemførte i 2015.

Eksperimentet

Eksperimentet gik ud på er skabe 10 nye websites med mumletekst, og nogle sammensatte ord, som vi selv havde fundet på. Først undersøgte vi hvad, der skulle til, for at få siderne til at ligge godt på Google, derefter undersøgte vi betydningen af besøgendes opførsel på siderne.

Det viser sig, at det vigtigste for at få siderne til at ranke på Google er en kombination af links, og at indholdet er fyldigt. Men også at indholdet dækker et emne som Google kan forstå. Det er som om Google forsøger at kategorisere indholdet i en form for emne-bank. Man kan selv forestille sig, hvor svært det var, at få Google til at forstå og kategorisere 10 sider med mulmetekst, og sammensate ord, der var opfundet til lejligheden.

Da siderne var på Google bad vi en stribe brugere opføre sig rigtig træls for siderne. De skulle nemlig besøge siderne, vente få sekunder, og derefter gå tilbage til Google og vælge et andet resultat. Og effekten var både dramatisk og hurtig. Der gik kun få timer, så var siderne, der fik denne behandling ikke længere at finde på Google.

Grundlæggende om SEO i 2017

Hold dig til et emne område og skriv vareiret tekst om emnet. Sørg for at dine tekster er lange, gramatisk korrekte og letlæselige.

Sørg for at konverteringsmulighederne er tydelige. Det skal være nemt for den besøgende at finde “pointe” og “komme videre”.

Hvem har skrevet det ...

Peter Munkholm

Ingen har kommenteret endnu

Hvad synes du?